Cloud IT Academy zorgt voor ICT-ers

Het tekort aan ICT-ers is natuurlijk allang bekend, maar wordt steeds schrijnender. Uit onderzoek blijkt dat in 2020 maar liefst 54.000 ICT-banen niet worden ingevuld.

Volgens de branchevereniging is de Nederlandse ICT--sector, waaronder bedrijven, overheden en consumenten, momenteel goed voor 34,3 miljard euro aan bestedingen. Vooral de bestedingen in cloudcomputing stijgen; voor dit jaar wordt een groei van 50 procent verwacht.

Een aantal snelgroeiende hostingbedrijven die ‘in de cloud’ werken, hebben een slimme oplossing bedacht om jong talent te werven. Zij richtten gezamenlijk de Cloud IT Academy op. Hostingbedrijven die deelnemen aan de Cloud IT Academy bieden een baan aan MBO-ers niveau 4 ICT die zich verder willen ontwikkelen. Naast het werk, volgen ze namelijk de duale HBO opleiding ‘System Network & Cloud Engineering ’bij Hogeschool Utrecht. Deze opleiding is vormgegeven samen met de Cloud IT Academy-bedrijven.

Deze hostingbedrijven investeren flink in jongeren. Zij krijgen direct een salaris, begeleiding op de werkvloer, maar ook hulp bij het behalen van het HBO diploma. Als er jaarlijks voldoende studiepunten worden behaald, krijgen jongeren bovendien hun collegegeld vergoed.

Er is veel animo voor dit slimme initiatief. Op jobinthecloud.nl hebben zo’n 100 jonge MBO ICT-ers zich al aangemeld voor Open Dagen of gesolliciteerd bij de werkgevers.

Geplaatst 10 apr. 2018 Door Jessica Benedictus

Bron: tweakers.net